• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ
Ankara Üniversitesi-Mamak Belediyesi İş Birliği Güçleniyor

Üniversitenin akademik birikimi ile belediyenin icra gücünü birleştiren Ankara Üniversitesi ile Mamak Belediyesi, hayatın farklı alanlarına yansıyan iş birliğini yeni projelerle güçlendiriyor.
Bu kapsamda dün belediye teknik personeline Ankara Üniversitesi Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezince ‘Afet Risk Eğitimi’ verilirken, bugün de üniversitesi yönetimi, Belediye Başkanı Murat Köse’nin misafiri oldu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar ve akademisyenlerden oluşan heyet, belediyenin Gökçeyurt Mahallesinde hayata geçirdiği Ekolojik Köyü ziyaret etti. Programa lavanta bahçesini gezerek başlayan Rektör Ünüvar ve beraberindekiler, daha sonra Ekolojik Köye geçti, burada yapılan organik tarım ve üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.


“Üniversiteler Artık Sahada”
Rektör Ünüvar, Ankara Üniversitesi ile Mamak Belediyesi arasında hem akademik hem icra potansiyeli yüksek bir protokol bulunduğunu ifade etti.
Protokolün kâğıt üzerinde kalmadığını, bunda Başkan Köse ve ekibinin çok önemli rolü bulunduğunu kaydeden Ünüvar, “Üniversiteler artık sahada, toplumun tamamen içinde. Belki geçmişte sadece kampüslerde, sınıflarda öğrenci-hoca ilişkisinin ötesine geçmeyen bir düzlemdeydi. Ama artık hayatın her alanında ve sahada hangi uygulama varsa o uygulamanın akademik yönünü tamamlamaya yönelik çok ciddi çalışmalar yapan eğitim kurumları. YÖK de bunu teşvik ediyor; özellikle üniversite-sanayi, üniversite-toplum ilişkilerinde çok önemli noktaları yakalıyoruz” dedi.
Üniversitelerin iş birliği yaptığı kurumların başında da belediyelerin geldiğini aktaran Ünüvar, “Mamak Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında da böyle çok değerli bir iş birliği protokolü imzaladık ve o protokol çerçevesinde Ankara Üniversitesinin akademik birikimi ile Mamak Belediyesinin icra kabiliyetini birleştirmeyi arzuladık. Bugün de bu çerçevede güçlü bir kadroyla buradayız” ifadelerini kullandı.

“Akademik Birikim ile Pratiği Bütünleştirmek Gerekir”
Ekolojik Köyde gördüklerinden çok etkilendiğini vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:
“Geçmişte belediyeler şehirde yaşayan insanların hayatına dokunan hizmetleri yapan kurumlardı, şimdi görüyoruz ki belediye aynı zamanda şehrin dışında, köylerde Ekolojik Köy kurabilecek kadar köy hayatına, toprağa dayalı hizmetler de yapan kurum niteliği taşıyor. Nitekim Gökçeyurt’ta gördüğümüz güzellikler son derece etkileyici. Burada bir akademik desteğe de ihtiyaç var. Bugün bunu bir akademi ile Gökçeyurt’taki Ekolojik Köy’ün tanışması olarak değerlendiriyoruz. Buranın öğrencilere açılması gerekir. Burada çok ciddi bir icra kabiliyeti var. Bizde de çok ciddi bir akademik birikim var. O akademik birikim ile buradaki pratiği bütünleştirmek gerekir. İnşallah bu ziyaretimiz de buna vesile olur.”

Başkan Murat Köse de öğrencilerin Ekolojik Köye gelip doğayla iç içe olmalarını, laboratuvar ve atölyelerde doğal ürünlerin üretimine şahitlik etmelerini ve katkıda bulunmalarını çok istediklerini kaydetti. Ankara Üniversitesi akademisyenlerinin her birinin olağanüstü birikimleri ve akademik çalışmaları bulunduğuna işaret eden Köse, “Bizim de saha çalışmalarımız var. Belki bizim çalışmalarımız teşvik edici, dikkat çekici çalışmalar. Bundan sonraki süreçte her birinizin burayı bir laboratuvar olarak görmesi, öğrencilerimizin yüksek lisans olsun, doktora olsun araştırma alanı olarak görmesi mümkün. Biz de buna açığız. Maddi ve manevi her türlü desteği de verme konusunda iş birliklerine açığız” diye konuştu.
Program, anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

  
161 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın