• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabule MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da katıldı.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabule MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da katıldı. 
Bilal Dündar, kabulde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 
"Bugün bizim üzüntülü ve sıkıntılı bir günümüzdür. Asla unutmadığımız ve unutulmaması gereken bir gündür" dedi. Türkiye ve Azerbaycan'ın dünyada benzeri olmayan bir ilişkisi olduğunu hatırlatan Dündar, "Dili bir, dini bir, yaşamı bir, aynı kökten gelen bir millet iki devlettir. Onun için birimizin sıkıntısı öbürüne yansıyor. Et tırnak gibiyiz. Türk dünyasının yasta olduğu, geçmişi unutmadığı, unutmaması gereken bir gündür" 
Azerbaycan topraklarının 1992'de bağımsızlığını ilan ettikten sonra Rusya'nın öncülüğü ile, desteği ile ermeniler tarafından işgal edildiğini hatırlatan Dündar, "Hocalı, tarihte eşi benzeri olmayan, katliam kelimesi çok hafif kalır, 1948'de Birleşmiş Milletlerin çıkarmış olduğu yasaya göre tamamıyla bir soykırımdır" ifadelerine yer verdi. Azerbaycan'ın yaralarının taze olduğunu kaydeden Dündar, bunun kamuoyunda dalga dalga ve herkes tarafından bilinmesi, öğrenilmesi ve unutulmaması gerektiğini söyledi. 



TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar da, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra ziyaretin çok anlamlı bir günde olduğunu, 26 Şubat, Hocalı katliamının 22. Yıldönümü olduğuna dikkat çekti. Ünüvar şunları kaydetti: 
"Hocalı gerçekten insanlık dışı bir vahşet… Tam 613 kişinin kesin kayıtlarla şehit olduğu, binden fazla insanın yaralandığı, 487 kişinin sakat kaldığı ve oradaki binlerce insanın daha sonraki süreçte Dağlık Karabağ'daki bir milyonun üzerindeki insanın kaçkın ve göçkün pozisyonda Azerbaycan'da göçmen statüsünde yaşamaya mahkum olduğu bir süreç… Gerçekten Hocalı hem anlatılmalı, hem anlaşılmalı, hem dünyaya anlatılmalıdır çünkü Hocalı, Türk dünyasının problemi gibi görünebilir ama aynı zamanda İslam dünyasının problemi de kabul edilebilir. Ancak Hocalı'da hayatını kaybedenler her şeyden önce insandı, dolayısıyla insanlığın problemidir" 
Görüşmeye katılan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da Türkiye'nin önünde önemli bir sorun olduğunu hatırlatarak 2015 yılında sözde soykırım iddialarının yüzüncü yılı olacağını, bu sebeple Türkiye'nin ciddi bir endişesinin de olduğunu söyledi. 2005 yılında TBMM'de alınan bir kararla, bu tür hadiselerin parlamento dışında tarihçiler tarafından araştırılması ve bir karara varılacaksa tarihçiler ve onların çıkaracağı karara göre mahkemelerin karar vermesinin kabul edildiğini ifade eden Oğan şunları kaydetti: 
"Bu mesele (Hocalı) tarihi bir mesele değil. Batılı gazetecilerin video kayıtlarında, taraf arşivlerinde hala duruyor. Bu açıdan baktığınızda bu olay tarihi bir mesele olmadığı için bu bizim tezimizle çelişmez. İkincisi, bu hadisenin, biz istediğimiz kadar tarihçiler baksın desek de batılı o anlamda bize karşı tezlerini parlamentodan geçiriyor. Bu iki gerçekliği bilelim ama bununla beraber ben her zaman bir çıkış yolu olabileceğini, bir ara formül bulunabileceğini, Azerbaycan'ın Türkiye'nin zor durumda kalmasına gönlünün rıza olmayacağını biliyorum. Azerbaycan her zaman demiştir, Türkiye'nin bir tırnağına taş değeceğine bize şu zarar gelsin, bunu bilecek kadar da yakından tanıyorum Azerbaycan'ı. Biz de Azerbaycan'a yapılmış olan haksızlığı içimize atalım, kendi aramızda konuşalım istemeyiz. O sebeple bir diplomatik ara formül, diplomatik bir çıkış yolu üzerinde çalışıyoruz." 


2406 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın