• https://www.facebook.com/necdetunuvar
  • https://www.twitter.com/@necdetunuvar
  • https://www.instagram.com/necdetunuvar
  • https://www.youtube.com/channel/UCjxIt73RTZjCQlvxODKl-mQ
TÜBİTAK Başkanı, Ankara Üniversitesi Akademisyenleriyle Buluştu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ankara Üniversitesinin yönetici kademesindeki akademisyenleri ile bir araya gelerek, bilgilendirmelerde bulundu.

Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Salonunda düzenlenen programa; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve araştırma merkezi müdürleri ile meslek yüksekokulu müdürleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Ünüvar, 19 fakültesi, 14 enstitüsü, 12 meslek yüksekokulu, 43 uygulama ve araştırma merkeziyle Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Ankara Üniversitesi’nin, aynı zamanda araştırma üniversitesi kimliğiyle de ön planda olduğunu vurguladı. Ankara Üniversitesinin, araştırma üniversitesi kimliğini sürekli geliştirme çabası içerisinde olduğunu ifade eden Ünüvar, “Araştırma Üniversiteleri Performans İzleme Endeksi’ne göre; 2018 ve 2019’da Ankara Üniversitesi ciddi bir atılım içerisinde ama biz bu durumu kendimiz için yeterli görmüyoruz. Yine TÜBİTAK’ın Yetkinlik Haritası’nda Ankara Üniversitesinin pek çok alanla ilgili kalite ve hacim itibarı ile önde gelen üniversiteler arasında olduğunu biliyoruz” dedi.

TÜBİTAK ile çok yoğun iş birliği içerisinde olduklarını kaydeden Ünüvar, “Bizim önümüzdeki dönemle ilgili önemli hedeflerimiz var. Bir defa dış destekli Ar-Ge çalışmalarını artırmak istiyoruz. Fikri-sınai mülkiyet haklarının korunması noktasında patent sayısının artırılmasını, üniversite-sanayi projelerinin hem sayısının hem kalitesinin artırılmasını, ticarileşmede bir atak ve atılım yapmayı planlıyoruz. Bununla beraber Ankara Üniversitesinin uluslararası endekslerdeki pozisyonunu, seviyesini ve sıralamasını yukarıya doğru taşıyacak bir takım adımlar da atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da “Ar-Ge ve Yenilik Ekosisteminde Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” konulu sunumunda, asıl önemli olan noktanın, araştırmayı yönetmek olduğunu vurguladı.

Araştırma odaklı üniversite olma noktasında Ankara Üniversitesinin önemli çabaları olduğunu ifade eden Mandal, “Araştırma üniversitelerinin rektörleri ve sürecin yöneticisi rektör yardımcıları ile bir araya geldiğimizde hep şunu söylüyoruz. TÜBİTAK olarak, sadece bir destekleme kurumunun ötesinde, biz de aynı şekilde destek programlarını yönetmeye çalışıyoruz. Sadece destek vermeye çalışmıyoruz” diye konuştu.

TÜBİTAK’ın Ar-Ge ve yenilik birikimlerini, “birlikte geliştirme” yaklaşımları kapsamında harekete geçirdiklerini belirten Mandal, “Yeni TÜBİTAK stratejik yaklaşımımız; daha güçlü, hedef odaklı, iş birliğine dayalı, yüksek katma değerli, toplumsal ve ekonomik fayda sağlayan, birlikte başarma üzerine” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmalarının ardından soru-cevap bölümüyle devam eden program, günün anısına çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

  
328 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın